szechenyi-2020-esba
„Technológiai újítással az építőipari szolgáltatások hatékonyságáért”

 

Cégünk a GINOP-1.2.8-20 kódszámú pályázaton („A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása”) visszatérítendő támogatást nyert, mely az eredményességi mérési szempontok szerinti értékelés alapján átfordulhat vissza nem térítendő támogatássá.

Pályázat célkitűzése:

A koronavírus gazdasági hatásainak enyhítése a hazai vállalkozások munkavállalói létszámának minél nagyobb arányú megtartásán keresztül, valamint a hazai KKV-k termelékenységének növelése és technológiai megújulásának támogatása.

Kedvezményezett: LA-NA TECHNIK Építőipari Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt azonosító: GINOP-1.2.8-20-2020-03436

Támogatási összeg: 24 498 098 Ft

Támogatás mértéke: 70%

Projekt befejezése: 2021.08.31.

A projekt keretében a következő tevékenységek kerültek megvalósításra:

A) A társaságunk a pályázati projekt keretében új eszközök, valamint forgóeszközök beszerzésre és ingatlanfelújításra fókuszál. A beszerzésre kerülő modern eszközök – magfúró és daru – használatának humánerőforrás igénye csökken, így a munkavállalóink erőforrásainak átütemezésével többletbevételt hozó munkák válnak elvégezhetővé. A felszabaduló erőforrásnak köszönhetően kevesebb munkát kellene kiszervezni, hatékonyabb lenne a saját munkaerő kihasználtság, mint a vírus előtt, így ha a bevételünk nem is nő olyan mértékben – a koronavírus járvány negatív hatása miatt – de a nyereségünk optimalizálható ezáltal. Az energiatakarékosság irányelveit követő felújítás – szekcionált ipari kapu beszerelése – a működési költségeket csökkenti, így a költséghatékony működéshez járul hozzá, mely tovább javíthat a társaság eredményén. A forgóeszközök beszerzése a hagyományos üzemi működés kiadásait támogatja, mely jól láthatóan tetemes költséget tesz ki a mindennapi munkáink ellátása során. A beszerzések eredményeképpen enyhül a koronavírus járvány negatív hatása, hisz az elhúzódó megrendelések ellenére is hatékonyságnövelés, a termelési volumen növekedése várható, valamint a költségeket a támogatásnak köszönhetően tovább tudjuk optimalizálni, mely a vállalkozás üzleti eredményét javítja.

B) A modern eszközök használatának következtében azok humánerőforrás igénye csökken, így az eddig kiszervezett munkákat – akár alvállalkozói tevékenységbe, akár alkalmi munkavállalók foglalkoztatásával – saját kivitelezésben maradnak ezáltal költségcsökkentés történik, sőt munkavállalóink erőforrásainak átütemezésével többletbevételt hozó munkák válnak elvégezhetővé. Kevesebb munkát kellene kiszervezni, hatékonyabb lenne a saját munkaerő kihasználtság, ha a bevételünk nem is nő olyan mértékben, mint a vírus előtt, de a nyereségünk optimalizálható ezáltal.

Az energiatakarékosság irányelveit követő felújítás a működési költségeket csökkenti, így a költséghatékony működéshez járul hozzá. A forgóeszközök beszerzése a hagyományos üzemi működés kiadásait racionalizálja. A beszerzések eredményeképpen enyhül a koronavírus járvány negatív hatása, hisz az elhúzódó megrendelések ellenére is hatékonyságnövelés, a termelési volumen növekedése várható, valamint a költségeket a támogatásnak köszönhetően tovább tudjuk optimalizálni, mely a vállalkozás üzleti eredményét javítja.


Pályázat


Projekt tartalmának bemutatása:

A GINOP-5.2.4-16-2016 pályázat keretein belül, gyakornoki pozícióban, 2 fiatal (25 év alatti) munkavállalót alkalmazunk. A gyakornokok a raktári adminisztrátori és az általános adminisztrátori pozíciót töltik be cégünknél. Fejlődését tapasztalt szaktudású mentor kollégánk biztosítja, aki napi kapcsoltban támogatja, figyeli, dokumentálja a szakmai előrehaladás folyamatát.

Jelen pályázat segítségével egy nagyformátumú nyomtató berendezés (plotter), egy multifunkciós irodai készülék (nyomtató, fénymásoló, lapolvasó) és egy laptop beszerzését indítottuk el, mely lehetővé teszi és nagyban segíti a gyakornokok munkáját.

A gyakornoki foglalkoztatás időtartama 9+6 hónap. A támogatott foglalkoztatás során a mentor a munkáltatóval közösen értékelést ad a gyakornok munkájáról, amely egyben ajánlás egy esetleges későbbi munkáltató részére.

Projekt fizikai befejezésének tervezett dátuma: 2018. április